Over mij

Mijn verhaal?

Als jongste dochter van André en Naïda Van Eeckhaut, toen de trotse eigenaren van Tuincentrum Van Eeckhaut te Oostakker, ben ik opgegroeid in een wereld vol bloemen en planten - een heerlijk zorgeloze tijd! Mijn opleiding als kleuterleidster aan de Hogeschool zette ik stop om in de familiezaak te starten, en uiteindelijk nam ik samen met mijn zussen begin jaren '90 officieel de zaak over. Ik heb dit jarenlang met veel plezier en toewijding gedaan. Maar langzaamaan begon ik te dromen van een ander leven, een leven met meer persoonlijke betekenis waarin ik professioneel mijn eigen weg kon gaan.

Tijdens mijn fietstochten in Afrika herontdekte ik het diepgewortelde engagement dat ik sinds mijn jeugd in me had, maar dat tot dan toe te veel verborgen was gebleven. Mijn verlangen om mensen te helpen die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet in staat zijn om bepaalde dingen zelf te doen, groeide sterk. De gedachte aan een andere weg inslaan is één ding, maar het daadwerkelijk doen is een hele uitdaging.

Na een lang en moeilijk proces nam ik in 2015 de beslissing en in 2016 zette ik de eerste stap naar mijn eigen eenmanszaak. Na een periode van vrijwilligerswerk en het zoeken naar mijn eigen weg, bereidde ik me voor op een nieuwe uitdaging: het oprichten van De Derde Hand. Mijn korte slogan luidt: 'allerhande hulp'. Professioneel bezig zijn en mensen helpen, dat is mijn geluk en streven!


Eigenlijk wil ik mensen helpen de dingen te doen die ze om één of andere reden (tijdelijk) niet zelf kunnen. Laat mij degene zijn die jou een handje toesteekt. Want samen bereiken we zoveel meer.